Brugsanvisning

Gode råd i forbindelse med ophold i Villa Diana

Velkommen til Villa Diana. Bestyrelsen håber, at De vil trives godt og få glæde af dagene i Nemi. Nedenfor gives nogle oplysninger om lejligheden, der kan give de første svar, hvis der mod forventning skulle opstå problemer i forbindelse med opholdet. Yderligere oplysninger om viceværtfunktionen findes på siden Vicevært

Print evt. denne folder med praktiske oplysninger (pdf).

Affaldscontainer

Der er affaldssortering, så affald skal sorteres i plast, metal, glas, pap og øvrigt affald. Der er opslag i lejlighederne om, hvad der skal i hvilke affaldsbeholdere. Der er containere til affaldet oppe på parkeringspladsen. De er aflåst, og nøgle, som er med nøglen til lejligheden, skal bruges.

Affaldscontainerne tømmes på forskellige tidspunkter afhængig af typen af affald. Det fremgår af opslag i lejlighederne. 

Ankomst til lejligheden

Lejligheden står til rådighed lørdag efter kl 16.

Afrejse fra lejligheden

Lejligheden skal forlades senest lørdag kl. 10.00, og den skal afleveres i opryddet stand. Service og køkkengrej vaskes op. Skabe og skuffer bør aftørres indvendigt. Køleskabet afrimes og eventuelt vand i køleskabet tørres op.

Brugt sengelinned tages af dyner og puder, lægges sammen med ret udad og lægges foldet sammen i en bunke på gulvet sammen med håndklæder, viskestykker, mv.

Pejsen tømmes for aske (i mellemgangene står der en askestøvsuger – kun til kold aske – se mere nedenfor under Pejsen), og alt affald, flasker og aviser lægges i affaldscontainerne på vejen. Der er opslag i lejlighederne om sortering af affald.

Termostaten ved hoveddøren sættes om vinteren (oktober – marts) på 15 grader.

Skodder og vinduer lukkes, glem ikke ovenlysvinduet på hemsen! Eventuelle terrassemøbler eller andet inventar, der er lånt fra andre lejligheder, bringes tilbage på plads.

Villa Diana er ikke et hotel, hvor andre har ansvaret. Det er rammen om et delejerkompleks. Det indebærer, at der med brugen af en lejlighed følger en forpligtelse til at sørge for, at den fremtræder i en sådan stand, som man gerne selv vil modtage den. Rengøringspersonalet sørger for almindelig rengøring lørdag mellem kl. 10 og 16.

Badeværelset

I badeværelset er der sæbe til håndvask og klemmer. Mangler der ved ankomsten håndsæbe eller toiletpapir, kan det rekvireres ved henvendelse til viceværten. Sørg for, at der er lidt WC-papir til de næste beboere.

Da afløb og kloak let tilstoppes, må der ikke kastes andet end WC-papir i toilettet. Badeværelserne kræver særlige rengøringsmidler til gulve og vægge, så undlad venligst selv at forsøge at rengøre disse.

Bus fra Nemi

Der går flere gange dagligt bus fra Nemi til Genzano. Fra torvet i Genzano går der busser (de blå Co-tral) sydpå til Lanuvio og Velletri og nordpå til Arriccia, Albano (herfra går lokaltog til Rom), Ciampino og metrostationen i Anagnina.

De aktuelle bustider kan nogen gange ses ved stoppestedet i vinduet til informationskiosken på Piazza Roma.

Download app’en Bus Cotral, som giver oplysninger om bustider mv.

Børnemøbler

Villa Diana har to tremmesenge, juniordyner, to høje stole, børnebadekar og klapvogn. Disse kan reserveres ved i god tid at sende en SMS til Betty Søgaard (+45 2077 6060).

Elektricitet

Hovedkontakten til elektriciteten findes i umiddelbar nærhed af indgangen i stuen (i lejlighederne 6 og 7 under trappen). Der er to sorte knapper at trykke ind. Se også i afsnittet om tekniske problemer.

Sker der strømafbrydelse trykkes de blå knapper på HFI-relæet ved hoveddøren ind.

Espressokanden

Den underste del fyldes med vand til den lille skrue, tragten sættes i og fyldes med kaffe (der presses lidt sammen) og til sidst skrues overdelen fast på. Kanden sættes på el-pladen, og i løbet af 3-4 minutter hører man vandet i den nederste del koge og blive presset op igennem kaffen til overdelen. Kort efter er kaffen klar. Kanden er meget varm og må derfor aldrig placeres direkte på bordene. Ved afrejse bedes kanden skrues fra hinanden, rengjort og delene efterladt med bundet i vejret.

Gas

Gasvandvarmeren er anbragt på altanen (i lejlighederne 4, 5 og 8 udenfor hoveddøren). I lejligheden findes en termostat nær hoveddøren. Ved ankomsten bør den sættes på 21 grader C, og ved afrejsen i vintermånederne bør den sættes på 10/15 grader C. Se også i afsnittet om tekniske problemer. Der må i øvrigt ikke ændres på gasvandvarmerne.

Glemte sager

Villa Diana frasiger sig enhver form for ansvar vedr. glemte sager og ejendele. Ved eventuelle fund gemmes disse i ca. en uges tid i Villa Dianas depot. Kun mod betaling kan glemte sager blive sendt tilbage til ejer.

Hunde og katte

Man bedes venligst undlade at fodre eller på anden måde tage sig af de herreløse hunde og katte.

Køkkenhjørnet

Skabe og skuffer indeholder, hvad man har brug for til lettere madlavning. Udstyret bedes efterladt på samme måde i rengjort stand. Det gælder også køleskab og kogeplader. 

Linned

Skabet i soveværelse indeholder sengelinned og håndklæder. Der findes kun dobbelte lagner til såvel dobbeltseng, sovesofa og sengen på hemsen i lejlighederne 5-8. Der ligger dyner og puder enten på sengene eller i skabene. Det kan forekomme, at der findes slidt og hullet linned i skabet, der er egnet til at blive kasseret. Rengøringen foretager ikke nogen form for kontrol af det brugte linned, inden det sendes til vask. Finder De kassabelt linned, bedes De sørge for, at dette lægges i en adskilt bunke til rengøringspersonalet, som fjerner det. Læg evt. en seddel ved, hvorpå der står: “butta via per favore”.

Mellemgangen

Glasdørene til lejlighederne 2 og 3 samt til lejlighederne 6 og 7 skal holdes lukket for at undgå, at støv, blade og katte kommer ind.

I disse to mellemgange forefindes opslagstavler med relevante praktiske oplysninger og vigtige telefonnumre.

Desuden står der en almindelig støvsuger, som ikke må bruges til pejsen, og en askestøvsuger, som må bruges til kold aske fra pejsen.

Nøgler

Nøgle til lejligheden afhentes ved ankomst i nøgleskabet i korridoren på øverste etage mellem lejlighed 6 og 7 (igennem glasdøren midt på huset). HUSK at sætte nøglen tilbage i nøgleskabet ved afrejsen. Kode til nøgleskabet er udsendt til alle delejere, der har betalt kontingent. Koden skal af hensyn til sikkerheden holdes hemmelig. Lejere må selvfølgelig godt få kendskab til koden.

Parasoller og markiser

Parasoller bedes slået sammen, hver gang lejligheden forlades. Hvis dette ikke sker, er der mulighed for, at de flyver ned ad skrænten og ikke er til at ”bjærge”. Der forekommer ofte vindstød mellem kl. 13 og 15, og parasollerne ødelægges nemt af regn og blæst.

Af samme årsag bedes markiserne i lejlighederne 5 til 8 trukket ind efter samme principper.

Parkering

Der er offentlig parkering foran nedgangen til Villa Diana. Der er pres på parkeringsområdet, og især lørdag aften kan det være svært at finde plads. Det anbefales at ankomme mellem kl. 16 og 20 for at kunne få en parkeringsplads.

Pejsen

Ved brug af pejsen må beboerne i lejlighederne 5-8 huske først at kontrollere, at spjældet er åbent ved at trække i kæden og sætte den fast på krogen. Brænde til pejsene findes i brændeskjulet til venstre for trappen. Nøglen til brændeskuret findes i nøgleskabet og skal altid hænges tilbage umiddelbart efter brug, så andre kan hente brænde.

Pejsen gøres ren helst dagen inden, man tager af sted, så der ikke er varm aske. Husk, at de almindelige støvsugere  i mellemgangene under ingen omstændigheder må anvendes til opsugning af aske. I mellemgangene står der til formålet en askestøvsuger – kun til kold aske.

Pool-området

Villa Diana har en dejlig pool, som er åben fra omkring 1. maj til og med uge 42. Hvis vejret tillader det, kan poolen benyttes frem til 1. november.

Pool’en rengøres hver dag, og vandet kontrolleres for det rette kemikalieindhold. Dette sker automatisk.

Til pool-området er der særskilte parasoller, liggestole og havemøbler. De pågældende ting bør ikke fjernes til anvendelse på lejlighedernes terrasser og balkoner. Parasollerne bør slås ned efter anvendelse, når De forlader pool-området. Ingen af lejlighedernes ejendele, såsom madrasser, dyner, puder etc., må benyttes i pool-området.

Brug kun de særligt indkøbte lysegrå håndklæder ved poolen, da vaskeriet ikke kan fjerne pletterne fra sololie fra de hvide.

Problemer

Skulle der opstå problemer under opholdet (fx om lejlighedens rengøring ved ankomsten, el-pærer, der ikke virker, manglende vand, ituslået glas og porcelæn etc.), bedes man kontakte bestyrelsesmedlem Betty Søgaard på SMS +4520776060 eller via e-mail tty588@msn.com. Betty sætter sig herefter i forbindelse med vores personale i Nemi, som hurtigt vil kunne hjælpe.

Restaurant ”Il Ramo d’Oro”

I underetagen har restaurant Il Ramo d’Oro til huse. Restauranten, som ledes af Raniero, serverer traditionelle pastaretter og kødretter, og pizzaer tilberedt direkte fra stenovnen. Bemærk, at om onsdagen er restauranten lukket.

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge i lejlighederne. Rygning på lejlighedens balkon/altan bedes venligst begrænset mest muligt eller helt undlades, da det ikke kan undgå at genere naboerne.

Støvsugere

Skulle det af en eller anden grund (den afrikanske føn efterlader meget sand) i ugens løb være ønskeligt at få støvsuget gulvet i lejligheden, står der på hver etage i gangen til lejlighederne 2/3 og 6/7 en støvsuger til fri afbenyttelse. Husk at tømme støvbeholderen efter behov.

I mellemgangene står der ligeledes en askestøvsuger – kun til kold aske.

Tagvindue

I lejlighederne 5 til 8, der har hems, skal tagvinduet være lukket, når man ikke er i lejligheden. Et pludseligt regnskyl kan forårsage alvorlig vandskade. Luk også døre og andre vinduer, når lejligheden forlades.

Taxa-kørsel

Eventuel transport til en af lufthavnene kan bestilles gennem Marlene på mobil +39 328 96 32 883 eller man kan hjemmefra henvende sig til Leonardo Taxi for afhentning, tlf +39 392 471 4958.

Tekniske problemer

Elektricitet: Sker der strømafbrydelse trykkes de blå knapper på HFI-relæet ved hoveddøren ind. 

Varme: Kontroller at stuetermostaten står på min. 21 grader, og at startknappen er trykket ind. 

Internet: Det sker, at det trådløse internet går ned. Ofte er det et generelt nedbrud i Nemi og/eller Genzano, men nogen gange skal der rekvireres en tekniker til huset. Kontakt Betty Søgaard, hvis problemet ikke har løst sig efter et par timer.

Generelt ved problemer, kontakt Betty Søgaard på SMS til +45 2077 6060.

Trådløst Internet

Der findes et tilgængeligt trådløst netværk: Villa Diana 1, Villa Diana 2, m.fl.

Kodeord: tottigoal

Tørring af tøj

Tørring på balkonen af håndklæder eller tøj efter klatvask, er tilladt, men brug gerne klemmer, da et vindstød ellers hurtigt kan fjerne det rene tøj fra tørresnoren eller gelænderet.

Viceværterne

Club Dianas repræsentanter på stedet er Carlo de Luca, Antonelle Piazza og David Cocchi. Ingen af dem taler engelsk, men er til gengæld meget servicemindede og altid behjælpelige over for delejerne. Ser mere om viceværterne her.