Bilist i Italien

Bilist i Italien

I trafikken er det nyttig at kende hinandens adfærdsnormer: Danskeren holder stædigt på sin ret, og man skal helst ikke komme i vejen for ham. Den italienske trafik derimod, der af danskeren opleves som uorden eller kaos, er i virkeligheden præget af langt større fleksibilitet end den stive danske trafikadfærd. Man kan “glide ud” i en helt uoverskuelig tæt og endeløs trafik, for italieneren giver plads for dig, og forventer helt naturligt, at du giver plads for ham.

Det hedder her, som alle steder: “Paese che vai usanza che trovi”  – – “Skik følge eller land fly”.

Holder du og skal ud i trafikken, kan du godt få utålmodige dyt bagfra, selvom trafikken foran dig, hvor du skal ud er tæt…  Det betyder at du skal stille dine forhjul lidt ud i trafikken, og du skal se – den holder minsandten tilbage for dig, selvztlom du ikke har kinamands ret til at gøre, hvad du gør. Prøv dét i København, og du risikerer at blive påkørt.

I mange byer forsøger man at begrænse trafikken med bilfri zoner. Man skal derfor være forsigtig med ikke at køre ind hvor der er skilte med teksten “Zona Traffico Limitato”, som betyder at det er forbudt at køre ind uden særlig tilladelse. Kommer man alligevel til det er risikoen for at der inden for 6-12 måneder dumper en bøde ind af brevsprækken desværre stor.