Skiferie fra Nemi

Monte Magnola, Ovindoli
Kørselsvejledning til Ovindoli

Skiferie fra Nemi

For de fleste vil det nok være lidt overraskende, at man så relativt let kan komme til at dyrke alpint skiløb, hvis man er i Villa Diana i vinterhalvåret. Men det er faktisk en oplagt mulighed.

Appeninerne hedder bjergkæden, der går hele vejen ned gennem Italiens støvle fra nord til syd. Det højeste bjerg er Cono Grande på 2912 meter, der rejser sig mægtigt, når man kører ad autostradaen fra Rom og L’Aquila mod Teramo.

Selv om man er langt nede i Italien, så kan man således sagtens stå på ski og der er masser af skisportssteder. Faktisk kan man stå på ski til langt hen i foråret. Skiområderne er selvfølgelig ikke så store og veludbyggede som i Norditalien, men man kan sagtens stå på ski flere steder i flere dage uden at komme til at kede sig. Og der er både sorte, røde og blå løjper. Der er også gode muligheder for langrend flere steder.

Det største område er Roccaraso i det sydligste Abruzzo i den sydligste del af Majella. Her er masser af pister (68 og en længde på 110 km).  Det er faktisk et af de større i Italien. Men der er også andre. Prati di Tivo, Prato Selva, Ovindoli, på toppen af Majella og naturligvis helt oppe på Campo Imperatore.

Nærmeste skisportssteder i forhold til Nemi er Campo Felici og Ovindoli, der begge ligger indenfor en afstand af 145 km, og kan nås på under 2 timer. Ovindoli er et godt område med 10 lifter og over 20 nedfarter i alle sværhedsgrader og lifter op til 2200. Priserne for et dagskort til lifterne er ca. 30 euro for en voksen, og der kan naturligvis lejes ski og skistøvler på stedet. Campo Felici er et lidt mindre område med lifter op til 1900 m.