Dansk kunstnerkoloni i bjergene

Viser trappen op til Civita d'Antino i 2023.
Billede af trappen til Civita d'Antino i 1883


Dansk kunstnerkoloni i bjergene

Et ophold i Nemi kan rumme andet end udsigt, pool, pizza og jordbær. Der er tonsvis af kultur, og selv om man isolerer det til dansk kultur, er der stadig meget at kaste sig over. Læs her om en fantastisk tur op i Abruzzerne til den smukt beliggende og betagende lille bjergby Civita d’Antino, som ligger stejlt oppe i 900 m. højde med en enestående udsigt til bjergene og dalene omkring sig. Netop der slog en dansk kunstnerkoloni sig ned, anført af Kristian Zahrtmann.

Læs også om Osteria Zahrtmann – en restaurant, som har gjort det til sit speciale at holde arven om kunstnerne vedlige. Roberto fortæller gladeligt alt, hvad han ved om Zahrtmann og de øvrige kunstnere, mens Stefania laver ganske udmærket abruzzisk mad.

Er man til skagensmalere og et historisk vingesus eller bare en bjergtagende udsigt, så er det bare med at komme af sted. Tag vejen nord om bjergmassivet – den er langt smukkest og mest behagelig. Den tager små to timer. Det samme som syd om, men vejene den vej er dårligere og ikke så charmerende.

Læs mere om turen her.