Har man i rigt mål stillesiddende nydt udsigten over Nemisøen, den gode kaffe, vin, is, jordbær, pizza og pasta, findes der mange muligheder for at få gang i kroppen igen. Der er fx en lang række vandreture, man kan kaste sig ud i, og en god kilde til forskellige vandreture finder man på Parco Castelli Romanis hjemmeside.

Generelt gælder: Godt fodtøj og medbring rigeligt med vand. Nogle af ruterne kræver, at man er i nogenlunde god form, da der kan være pænt høje stigningsprocenter og ujævnt underlag.

Der er for italienske forhold overraskende god skiltning på deres vandrestier. Med jævne mellemrum er der indikationer på, at man er på rette vej i form af en hvid og rød vandret markering, som ofte har et rutenummer på også. De hvide og røde markeringer er på skilte, træer eller på de sten, man går på.


Udmærket afmærkning og skiltning på vandreruterne

Man kan fx vandre op til Monte Cavo. Bjergtoppen, som man kan se næsten alle steder fra med de karakteristiske antenner på toppen. Det er en smuk tur gennem skov og op ad Via Sacre, hvor opturen ender med en spektakulær udsigt over Nemisøen, Albanosøen og det Tyrrhenske hav (Middelhavet). Tag rute 511/512.

Eller man kan vandre til Castel Gandolfo. Turen gennem skoven fører forbi store huler. Føg rute 511. Gider man ikke gå tilbage, kan man måske få en, der ikke er til vandreture, til at hente sig i bil. Måske efter en velfortjent frokost i Castel Gandolfo.

Turen rundt om Nemi-søen er også en vandremulighed. Turen ned til søen ad æselstien er rute nummer 515A. Find skiltet på venstre hånd, når man er kommet ud af Nemis to porte og følg stien ned. Der er ikke så mange muligheder for at gå andre veje – alligevel er stien markeret med jævne mellemrum med de velkendte hvide og røde markeringer.