Området omkring Nemi er fantastisk at cykle i. Hvad enten man er til landevejscykling eller skovturen på mountainbike tilbyder området gode udfordringer og fantastiske oplevelser.

Geografien

Nemi ligger i et område med bakke og mindre bjerge, så hvis man er klar på lidt fysiske udfordringer, er her gode muligheder, uden at det er alper. De mange skove omkring Nemi rummer flere mountainbike-ruter (se fx her). Byerne Rocca di Papa, Nemi, Genzano, Ariccia og Albano ligger alle nogenlunde tæt og kan sagtens nås på cykel.

Mountain bike-ruter omkring Nemi

Har du brug for fladere ruter, er Castelli Romani stort set helt fladt.

Ud over motionen, som man måske skylder sig selv efter pizza, pasta, vino og Aperol, giver det at cykle mulighed for at opleve området på en helt anden nærværende måde ved at køre på landevejen og på mountainbike i de lokale skove og på stier.

Cykelkultur og trafik

Italien er et cykelland. Ikke som i Danmark, hvor cyklen bruges som transportmiddel. Man bruger cyklen som træningsredskab. Og ser cykling som en sportsgren. De fleste har formentlig hørt om Giro d’Italia, som er et af verdens største cykelløb. Og der er flere store klassiske italienske cykelløb. Det betyder, at italienerne generelt har stor forståelse og rummelighed for cyklister og er venlige til at køre forsigtigt forbi cyklister. Det er lidt populært sagt farligere at bevæge sig rundt på cykel i København, end det er på landevejene i Italien. Italienerne er vant til, at cyklister er på vejen og ikke på cykelstien. De dytter for at signalere, at de nærmer sig – ikke for at skræmme livet af en.

Praktisk

Området rummer også mange vandingssteder – både bogstaveligt talt i form af vandposter (drik ikke derfra, hvis der står “Non potabile”), men også i form af caféer, hvor man kan få sig en caffè og en velfortjent kage.

Du kan selv tage din cykel med til Nemi. Enten i bil eller fly – undersøg med flyselskabet, hvilke krav det stiller, og hav noget basalt værktøj med, så du kan justere cyklen, hvis fx styret er gået ud af position. Se mere her om at tage cykel med i fly.

Men det er også muligt at leje cykler hos All Bike, Piazza Sandro Pertini, 7, 00045 Genzano di Roma.

Og så husrådene:

God tur!