Rundt i Nemi

På denne side finder du praktiske oplysninger om Nemi organiseret som en række opslagsord alfabetisk ordnet. Nemi er ingen stor by, men en lille bebyggelse omkring Palazzo Ruspoli på kanten af vulkanranden med søen liggende 200 meter nede. Det er en typisk Castelli Romani by beliggende op ad kraterskråningen med gader, der følger højdekurverne, og hvor der ikke kan køre biler.IMG_0239
Byens hovedgade er Corso Vitt. Emanuele, den går fra P.zza. Roma op til Pzza. Umberto I, hvor Palazzo Ruspoli udgør den ene side af pladsen. Fortsætter man forbi paladsets ene del, kan man gå gennem porten ud af byen til Belvedere, hvor der er en strålende udsigt over den nordlige del af søen og ruinerne af Dianahelligdommen. Fra Belvedereudsigten er der en vej ned til søen og der er en trappe ned til Giardino Pubblico (byens park) med bar Belvedere og tilhørende fine toiletter.

Fra Piazza Umberto I er der flere gader, der fører op i byen, Via Municipio leder op til rådhuset og byens hovedkirke S. Maria Assunta. I begyndelse af Corso Vitt. Emanuele er der en lille plads Piazza Mercato (fungerer om formiddagen som mødeplads for en del af byens kvinder om eftermiddagen som legeplads og mødested for mødre og deres børn).

Ambulance

Tilkald: 118

Apotek

Findes på hovedgaden Corso Vitt. Emanuele. Til alle apoteker i Nemi og Genzano er der tilknyttet en læge, så det er muligt at købe mere end håndkøbsmedicin.

Bagerier

Byen har tre bagerier. De to beliggende på Piazza Umberto I. Den ene ligger i nr. 11 på hjørnet ved Via Municipio. Her handles der fortrinsvis med brød (fremragende) fra egen ovn. Den anden ligger på selve pladsen i nr 8 over for paladsets indgang, og her drejer det sig udover brød mest om kager og andet bagværk, men også pizzastykker.Den tredie og nyeste bager ligger på P.zza Roma.

Bank

Banca di Roma findes på Piazza Roma. Der forefindes tre bankautomater i Nemi: en på Piazza Roma og to på Corso Vitt. Emanuele.

Barer

I byen er der mindst 7 barer.

 • Bar dei Pini: P.zz. Roma 3. En gammeldags autentisk bar, hvor der spilles kort i den ene ende af lokalet. Udover de sædvanlige drikkevarer, kager og sandwich kan der købes mælk. Her på stedet finder man byens billigste priser. Baren har undertiden lukket tirsdag i lavsæsonen.
 • Bar Byron; Corso Vitt. Emanuele 32 ved siden af den berømte “løvefontæne” med byens bedste drikkevand. Baren har balkon med pragtfuld udsigt over søen. Her serveres isanretninger i det store format. Her kan blandt andet købes mælk, smør. Lukket onsdag.
 • Speccio di Diana, Corso Vitt. Emanuele 13, højre side. Fint sted med et Vinoteca, hvor der kan købes gode glas vin fra området. Servering udenfor med udsigt til søen.
  Bar delle Fragole, Servering udenfor med udsigt over søen og hovedgaden. Isanretninger med og uden sko vjordbær.
 • Bar Le Delizie, Piazza Umberto I på hjørnet ved Salita Garibaldi. Denne kan man se fra Villa Dianas terrasse. Lukket mandag.
 • Grotta da SpartacoPz Umberto I nr. 5. Stor bar og pizzasted overfor Ruspoli paladset.
 • Bar Belvedere, udenfor byporten og ned af trapperne til venstre

B&B i Nemi

Udover de neden for nævnte Bed & Breakfast er der også andre hoteller i nærheden af Nemi, ligesom restauranten Lo Specchio di Diana har nogle få mindre værelser, man kan leje.

 • B&B IL Cortile . Via GIulia (sidste vej på højre hånd, inden man går ud af porten til søen)
  Ejeren er svensk og hedder Maria ilcortileitaliano@virgilio.it
 • B&B ANTICO BORGO . Salita Garibaldi, 8
  (lille sidevej til Via Plebiscito, som er sidste vej på venstre hånd inden man går ud af porten) www.lescalette.net
 • B&B CALIGOLA, IL FARO, Via Nemorense 22 (første restaurant efter Villa Diana mod Genzano) ilfaroristorante@gmail.com
 • B&B Vistalago Nemi, Via del Plebiscito 31, Nemi. Tlf.+ 39 392 16 01 194
 • B&B LA REGINA del LAGO. Corso VittorioEmanuele 4 (lige ved siden af restauranten Santi & Briganti og skråt overfor Lo Specchio di Diana) www.lareginadellago.sitewebs.com og
  lareginadellago@virgilio.it
 • Azienda Agricola, Iacchelli Giulio & Figli. Små og større lejligheder med mulighed for halvpension, Via Colle dell’Acero 14, http://www.iacchelli.com/

Beklædning

 • Pelleterie på Piazza Roma nr 11 højre side ved begyndelsen af Corso Vitt. Emanuele. Her handles med tøj, sko, skindtøj og lædervarer til både mænd og kvinder.
 • Herre- og damebeklædning på Pzza Roma

Benzin

Der er ikke længere benzintank i Nemi. Den nærmeste findes i stedet på hovedgaden i Genzano,

Bilværksted

Et værksted for dæk, udstødningsrør og andre opgaver findes på P.zza Roma over for benzintanken.

Blomster

På Piazza Roma lige ved Via dei Laghi findes en udmærket blomsterbutik, hvor der også kan købes urtepotteskjulere og afskårne blomster.

Brandstation

Denne ligger nede på kraterkanten under skolen. Der forekommer ofte udrykninger ud af Nemi til diverse små skovbrande.
Tilkald: 115

Busbilletter

Købes i kiosken på Piazza Roma

Dagligvarer

Hvor kan man købe de små daglige fornødenheder i Nemi?DSC04343
* Ferramenta Vernici på P.zza Roma 51: Her kan man finde rengøringsmidler, toiletpapir, sæbe, børster, kaffemaskiner, elartikler og spande samt værktøj og alverdens andre ting.
* Tabaccheria Cartoleria Profumi på P.zza Roma 36: Papir, skriveredskaber, postkort, frimærker, legetøj, gavepapir og lidt parfumeriartikler. Fotokopier og fax. Cigaretter. Måske parkeringsbilletter. Og meget andet
* Mini-Market Lo Sfizio på P.zza Roma 41: Skinke, pølse, ost, brød, kaffe, vin, pasta, mælkevarer, marmelader, juice, vand , toiletartikler mm.
* Roselli (slagter) P.zza Umberto I: Skinke, pølse, ost, brød, vin, slagtervarer (svinekød), pasta, kaffe, køkkenruller, toiletpapir og vand.

Fontæner

Byen har mindst to fontæner. Den ene er placeret i anlægget, hvor Piazza Roma går over i Corso Vitt. Emanuele, det andet er placeret på Corso Vitt. Emanuele lige efter nedkørslen til brandstationen og skolen. Vandet der strømmer ud af hanerne regnes for det fineste drikkevand i byen. Derfor kan man ofte se at mange mennesker fylder vandet på store dunke.

Frisør

Skulle det blive nødvendigt findes der en herrefrisør i Via Muncipio 15 (på hjørnet ved Pz. Umberto), der meget professionelt klipper billigt. Lidt længere op ad gaden kan man finde en efter flere delejeres udsagn dygtig damefrisør. Man bestiller ikke tid.

Fødevarer

* Minimarket Lo Sfizio ( tidl. omtalt)
* Norcineria Castelli; P.zza Roma 5 ved siden af Bar dei Pini.
Her handles der med pasta, oliven, tørrede svampe, ost, vin samt dåse kolonialvarer. Friske slagtervarer men mest svinekød.
* Roselli, Specialita; P.zza Umberto I no.12. Her handles med pålægsvarer som skinke, ost, pølse, friske middagspølser og svinekoteletter. Endvidere kan man købe æg, brød, køkkenruller, toiletpapir, kaffe, vin, øl, vand, juice mm.

I Genzano finder man en række gode supermarkeder med friske råvarer og færdigrretter. Det nærmeste er Conad, som ligger på vejen fra Nemi til Genzano på højre hånd lige inden man når Genzano.

Guldsmed

På højre side i Corso Vitt. Emanuele nr 25 over for posthuset ligger byens guldsmed. Her sælges blandt andet guldindfattede skovjordbær.

Grønthandler

Byen har ikke længere en egentlig grønthandler. Den er lavet om til en forretning med alt i svampe. Den hedder FUNGHI PORCINI og ligger på højre side i Corso Vitt. Emanuele lige før Salita del Chiesa (vejen til kirken). De har dog altid et fint udvalg af diverse bær.
Et lille udsalg med grøntsager og frugt (sparsomt) ligger på P.zza Roma overfor Bar dei Pini.

Isenkram

Ferramenta Vernici, Piazza Roma 51.
På hjørnet af Via Nemorense og Piazza Roma (på det andet hjørne ligger kirken S. Crocefisso) ligger butikken, hvor alt inden for isenkram kan købes. Her kan man også få lavet kopi af nøgler, købe sæbepulver og diverse insektgifte.

Kiosk/boghandel

Piazza Roma overfor busstoppestedet. Et stort udvalg af aviser, blade, postkort, kuverter, tidsskrifter, Turistkort-og bøger, DVDer og bøger.

Læge

Stefano Canterani 06 9368738
( ” il dottore ” ) mobiltlf. : 3289539824
Konultationstider:
Mandag til onsdag kl. 9.30 – 13.00
Tirsdag, torsdag og fredag KL. 15.00- 19.00

Marked

Hver fredag rykker der et “marked” ind på Piazza Roma og optager de fleste parkeringspladser. Markedet omfatter frugt grøntsager, blomster og kolonialvarer
Hver søndag opstilles en række markedsboder på Corso Vitt. Emanuele langs skolen. Her handles med smykker, bøger, slik, nødder og turistvarer.

DSC04341Parkering

Der kan parkeres på Piazza Roma mod betaling, det vil sige man skal udfylde en P-billet, der kan købes i kiosken. Ellers henvises parkering langs vejsiden på Via Nemorense mod Genzano og op ad Via dei Laghi, hvor der ca 100 meter oppe er en P-plads

Pengeautomater

Der er 3 automater i Nemi. En på P.zza Roma og to på Corso Vittorio Emanuele.

Pizzeria

På Corso Vitt. Emanuelle i hjørneejendommen efter Piazza del Mercato med trappen op til restauranten ligger et fremragende pizzeria Pizza Amore e Fantasia, hvor der kan købes runde pizzaer, pizzastykker, lasagne, patate arrosto, pastaretter og meget andet til hjemtagning eller til at spise på stedet, indenfor eller udenfor

Politi

Tilkald: 112/113

Posthus

Dette ligger midt på Corso Vitt. Emanuele 14/16 i venstre side (på kortet 3 i en sort cirkel). Kort og breve der lægges i postkassen uden for posthuset omkvarteres i Fiumencino og kommer til DK på mindre end en uge.

Restauranter

Byen har udover Il Rama d’Oro i Villa Diana flere forskellige restauranter.

Antichi Sapori
Piazza Roma 22.
Lukket onsdag
Meget hyggeligt lokale med høflig og effektiv betjening, hvor man serverer god, veltillavet mad. Absolut en af de bedre restauranter i byen.
Tirsdag og fredag kan man få fisk, hvis man bestiller dagen før.

Lokalet oser af lokalkolorit og der er altid mange mennesker fuldt.

La Pergola
Piazza del Mercato 7
(lukket tirsdag)
Stort spisekort med mange grillretter og svamperetter. Det store restaurationslokale har en kæmpemæssig pejs, der giver varme og hygge en vinteraften. Om sommeren en kæmpe tagterrasse.

La Rosa
Corso Vitt. Emanuele 39
Her har værten specialiseret sig i pastaretter.

La Taverna
Via Nemorense,  i svinget på vej ind mod Nemi (modsat side af Villa Diana)
Glimrende køkken, men lidt stemningsløs sammenlignet med Rama d’oro. Prøv deres fyldte pasta med trøffel.

L’Incantesimo
Corso Vitt. Emanuele 24/26.
(lukket mandag)
Fin udeterrasse med udsigt til søen

Locanda Speccio di Diana
Corso Vitt. Emanuele

Byens ”fine” restaurant, som dog giver sig ud for at være mere end den kan leve op til. Deres speciale er ,at de serverer Pizzaer, der er så store at de serveres på to tallerkener. Restauranten er formentlig til salg.

Santi e Briganti
Corso Vitt. Emanuele
(lukket mandag)
Ligger lige over for Speccio di Diana. .
Fint sted med rigtig god og lidt anderledes mad. Kompetent servering.
Udendørs servering mod søen

Da Tiberio,
Piazza Umberto I.
(lukket tirsdag).
Her er specialiteterne vildt og svampe.Et hyggeligt sted med rimelige priser.
*Da Spartaco ” al Grottino ”
Piazza Umberto I no 5.
Dette er også en bar, men der er et stort spisekort med pizza’er, pastaretter og hurtige grillretter.

Le Scalette
Salita Garibaldi 8.
Restauranten er genåbnet ( måske under et andet navn)

Trattoria del Lago
Via Plebiscito (bagved slottet)
lukket tirsdag.
Restauranten har en ekstrem god beliggenhed – oppe på kanten af den gamle Nemi by – med udsigt over hele Nemisøen.

Trattoria Il Faro
Via Nemorense 14, (lukket tirsdag)

Skole

Denne 3 etages bygning ligger ned af kraterranden op til Piazza Roma. På taget er der indrettet en lille plads som mest bruges af børnene som boldbane.
Skolen har i mange år været under udbygning og renovering…….men…….

Supermarked

Der er for tiden ikke noget “rigtigt” supermarked i Nemi, her må man nøjes med Mini-Market. Det skal dog siges, at dette mini-market har udvidet deres sortiment betydeligt, også med lidt grønt. Det nærmeste rigtige supermarked er et Conad marked på vejen til Genzano, hvor Via Nemorense løber sammen med Via Appia Nuova (SS7). Bussen fra Nemi holder lige uden for. Endnu et Conadmarked er åbenet i store lokaler på vejen mod Lanuvio. I Genzano findes også et COOP-market og et UPIM-marked ud ad vejen til Lanuvio. I midten af byen op mod borgen findes endnu et stort supermarked og ude ad hovedgaden mod Ariccia før posthuset findes 50 meter fra hovedgaden et CS-marked.

Det er værd at bemærke, at der på Via Colle dell’Acero, 14 ligger ” et mercato ” som Iacchelli. Det er et Agriturismo. De har helt friske økologiske grøntsager, frugt og æg i alle størrelser fra diverse fugle. De har økologisk kød og vin og handler med brød, kager og alskens kolonialvarer. En vin cantina findes også plus en bar og en restaurant. Ved siden af en stor grillplads. Også hvis man har børn, er det en perle. Der er en stor legeplads, et børneteater og ponyridning. De har køer, heste, grise, får, høns, ænder, strudse at se på.

Stedet kan i bil nåes fra Nemi på max 10 min. Op til Via dei Laghi og så til venstre ved Iacchelliskiltet ( www.iacchelli.com). Og ikke langt derfra findes en stor offentlig swimmingpool.IMG_0590

Toiletter, offentlige

Disse findes på vejen ned til brandstationen og skolen i begyndelsen af Corso Vitt. Emanuele. Der ligger et pissoir på vejen op mod kirken

Vand

Vandet i byen er angivelig rent. Specielt fra fontænerne.

Åbningstider

Butikker åbner tidligt og lukker sent.
Det er værd at huske, at i hele Castelli Romani holder forretningerne middagslukket mellem kl. 13. 00 og ca 16.30.
Dette gælder dog ikke de store supermarkeder.
Conad i Genzano holder kun lukket søndag eftermiddag.

BACK